ULEI DIN MIEZ DE NUCA GRECEASCA  

Sanatate si nutritie

Este un ulei 100% natural, obtinut din miezul de nuca greceasca (cultivata pe mari suprafete in sudul Ucrainei, de-a-lungul oastei Marii Negre), printr-un procedeu tehnologic special si prin presare la rece, ceea ce ii permite sa pastreze toate calitatile nutritive si curative ale miezului uscat de nuca.
Medicii rusi, ucrainieni, indieni, calugarii tibetani, terapeutii naturisti tatari si nu numai, recomanda consumul a 25-30 gr. zilnic, dar datorita pretului materiei prime si al tehnologiei de obtinere, pretul este relativ crescut (11-16 / Kg in CE, 11-14 US$/Kg in Moscova, 38-43 US$/Kg in SUA) si doar un numar limitat de producatori pot obtine un produs certificat calitativ.
Datorita grasimilor bune- de origine vegetala pe cale le contine, si de care organismul nostru are nevoie, uleiul din miez de nuca, ofera organismului o mare cantitate de energie si o deosebita rezistenta la imbolnavire in special in anotimpul rece.
Uleiul din miez de nuca este foarte bogat in grasimi polinesaturate, care contin acizi grasi Omega-3, necesari a fi inclusi in dieta zilnica chiar si la persoanele supraponderale care incearca sa piarda din greutate. Acizii grasi Omega-3 sunt o sursa de energie densa, sunt usor de scindat, confera o senzatie de satietate, si nu se depun in tesutul adipos.
Uleiul de nuca contine o mare varietate de substante nutritive care includ vitamine: vit.E, vitamina B6, PP, tiamine (vitamina B1, anevrina, fiamina) si minerale Fe, Mg, Cu, Zn si este deasemenea o sursa de proteine cu nivel scazut de grasimi saturate si de grasimi libere de colesterol.
Acidul gras esential Omega-3 este medical asociat cu scaderea riscului de aparitie sau evolutie a afectiunilor cardiovasculare.
Conform rezultatelor publicate de asociatia California''s Certified Organic Farmers CCOF (http://www.ccof.org) care stabileste standardul mondial de calitate pentru produsele de origine vegetala, s-a comunicat ca: o uncie (28,3 gr.) de ulei din miez de nuca, contine 2,57 gr. de Omega-3, ceea ce inseamna peste 9 gr./100 gr produs.
In anumite tratamente zise de crutare, pentru restabilirea naturala a echilibrului organismelor afectate de boli cronice, terapeutii naturisti recomanda 50-60 gr. de miez de nuca pe zi, pentru a obtine toata cantitatea de nutrienti necesara organismului.
Miezul de nuca greceasca are un continut aproximativ de 70% ulei.
Michelangelo a folosit uleiul de nuca ca ulei uscat in amestecul vopselurilor cand a pictat Capela Sixtina din Roma, iar francezii il intrebuinteaza ca fiind cel mai bun in prepararea salatelor, fiind nelipsit din orice supermarket si din magazinele Gourmet.
Ca produs alimentar este foarte versatil si poate fi amestecat in aproape orice preparat unde se urmareste obtinerea unei bune texturi sau arome (salate, paste, sosuri, maioneze, icre, deserturi, etc).
Ca produs cosmetic are o variata intrebuintare, in special ca ulei de masaj si protector impotriva razelor solare (ulei de plaja)
Ca produs cu puternice proprietati curative si detoxifiante, intra in componentaa mai multor retete populare, specifice de la zona la zona si este folosit in special in tratarea afectiunilor aparatului digestiv, dar si in boli cardiovasculare, in boli de piele, in afectiuni ginecologice, la restabilirea functiei renale (eliminarea calculilor) si chiar in tratamentul contra TBC (insotit de uleiul de bursuc), etc.
Produsul nostru este insotit de retete de tratament, specifice tratamentului naturist Ucrainian.

Используются технологии uCoz